Urşii dau mari bătăi de cap şi locuitorilor de pe Valea Prahovei. Aflate în căutare de hrană, animalele coboară aproape în fiecare seară în staţiunea Buşteni şi „vizitează” curţile oamenilor. Noaptea trecută un urs a băgat în sperieţi mai mulţi locuitori din cartierul Sylva, după ce aceştia s-au trezit într-o hărmălaie de nedescris. Ieşiti la geamuri, oamenii au văzut cum un urs le-a devastat gospodăria şi le-a ucis o parte din animalele aflate în coteţ.

„În jurul orei trei şi jumătate, azi noapte, un urs a intrat prin grădinile vecinilor la mine în curte. Mi-a rupt coteţele animalelor şi mi-a ucis doi miei, şapte găini şi o raţă, a făcut prăpad. Câinele lătra, dar a fost în zadar mai ales că s-a speriat şi el iar ursul nici nu l-a băgat în seamă. Cred că era un pui de vreo doi ani, înfometat. Nu ştiu ce fac autorităţile de nu iau măsuri, că de protejat îi protejează, dar de mâncare nu le dă nimeni şi astfel ne trezim cu ei în curte şi e ceva distanţă până la marginea pădurii.”, spune Cristian  Stoica – localnic

Din fericire, până acum nu au atacat nici un locuitor, dar au făcut pagube printre oile şi găinile din gospodăriile acestora. Oamenii, mai ales cei în vârstă, sunt speriaţi. ”Ne este teamă! Vine ursul aproape în fiecare noapte. M-am trezit în hărmălaie, m-am uitat pe geam şi a văzut ursul în curte. Acum cred că o să mai vină că doar s-a învăţat la carne...”, ne-a povestit Elena Georgescu, o localnică de pe strada Unirii din Buşteni.

Deşi de pe teritoriul staţiunii au mai fost relocate şi chiar împuşcate două exemplare de urs, acţiunile de acest fel vor continua până când animalele sălbatice vor fi îndepărtate definitiv din zonele locuite ale oraşului. Deocamdată, echipe mixte formate din jandarmi şi poliţişti locali vor patrula în zonele semnalate de localnici, pentru a preveni eventualele atacuri ale urşilor asupra oamenilor.