Mai multe transportoare şi tancuri au fost surprinse în Gara de Sud din Ploieşti în timp ce erau transportate cu o garnitură de tren, arată România Tv.

Fotografiile au fost realizate cu un telefon mobil de către un cetăţean.

În imaginile surprinse se pot vedea câteva transportoare MLI-84 M „Jderul“ (Maşina de Luptă a Infanteriei Model), un vehicul de luptă blindat, amfibiu, şenilat, „destinat protecţiei, transportului şi ducerii luptei de către infanterişti“ şi poate duce lupta folosind armamentul instalat pe vehicul, adică tunul automat Oerlikon KBA-07 de calibru 25 mm şi mitraliera jumelată PKM. În imagini se poate observa că armamentul era demontat de pe vehicul.

De asemenea pe o platformă de tren se pot observa şi tancuri TR-85M1 „Bizonul“, de producţie românească, inspirat însă după modelul rusesc T55.

MApN a precizat că este vorba de manevre obişnuite, care nu au nicio legătură cu evenimentele sângeroase din Ucraina. 


„Un detaşament de instrucţie din cadrul Forţelor Terestre va participa, în perioada 12 mai - 30 iunie, la exerciţiul «ROT 14-4 Combined Resolve II» desfăşurat în comun cu Forţele Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), în facilităţile de instruire ale acestora din Hohenfels şi Grafenwoehr, Germania. Exerciţiul urmăreşte dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun cu militarii structurilor din ţările membre ale NATO şi partenere, creşterea nivelului de interoperabilitate şi perfecţionarea procedurilor de lucru. Forţele Terestre române participă cu un detaşament de instrucţie format din 300 de militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată «Sfântul Andrei» şi din Batalionul 284 Tancuri «Cuza Vodă» din Galaţi, cu tehnica de infanterie, blindate şi tancuri tip MLI-84 M «Jderul», TABC 79 şi tancuri TR85M1 «Bizon». Participarea Forţelor Terestre române la «ROT 14-4 Combined Resolve II» demonstrează capacitatea României de a participa la efortul militar al NATO şi al naţiunilor partenere“, se precizează într-un comunicat MApN.

 

Sursa: România Tv

Foto: Dragoş Trestianu