Directia Sanitara Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor  (D.S.V.S.A.) Prahova  şi-a prezentat în faţa prefectului raportul de activitate pentru anul trecut.

DSV Prahova a efectuat anul trecut 5.137 de controale în unităţi de alimentaţie publică precum brutării, fabrici de sucuri, de ciocolată, dulciuri, fabrici de îmbuteliere şi baruri

În ceea ce priveşte produsele din carne, inspectorii DSV au efectuat 5.172 de controale la unităţile de procesare şi comercializare a cărnii. Aceştia au confiscat şi incinerat  cantitatea de 8.473 tone produse de origine animală ca fiind improprii  pentru consumul uman. Au fost dispuse 167 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 293.360 de lei, iar în cazul a 378 de unităţi s-a dispus suspendarea ori interzicerea activităţii.

Tot anul trecut, s-au constatat mai multe focare de boli infecţioase la animale domestice şi sălbatice.

Inspectorii DSV au descoperit 39 de cazuri de trichineloză la porci şi 14 la mistreţi, un caz de salmonela aviară şi opt animale infectate cu rabie, 4 situaţii de animale afectate de anemie infecţioasă, un animal bolnav de leucoză şi unul de leptospiroză.