Consiliul Judeţean a realizat o economie de peste două treimi din suma alocată lucrărilor de deszăpezire.

Deşi, iniţial, Consiliul Judeţean a alocat o sumă de 11,7 milioane de lei pentru activităţile de deszăpezire,  s-au plătit lucrări în valoare de 3,1 milioane de lei, datorită precipitaţiilor slabe din această iarnă. Economia rezultată se ridică la valoarea de 8,6 milioane de lei. Mai mult, pe sectorul 3 al judeţului nu s-a mai achitat nimic, deoarece nu a mai nins, iar contractul a fost încheiat abia în a doua jumătate a lunii februarie, din cauza unor contestaţii.

Cinci firme au semnat contracte cu Consiliul Judeţean pentru deszăpezirea celor 8 sectoare din judeţ. Cea mai mare sumă este de 600.831 lei, achitată societăţii Matero Ama SRL pentru activitatea desfăşurată în sectorul 7 (Valea Prahovei, până la limita cu judeţul Braşov).

„Se constată o economie substanţială rezultată prin diferenţă între valoarea care a fost prevăzută şi aprobată pentru deszăpezire şi valoarea consumată. Sunt sume importante care rezidă din nivelul redus al precipitaţiilor sub formă de ninsori înregistrate în iarna care tocmai a trecut. Astfel, din suma aprobată de 11,7 milioane de lei s-au executat lucrări de deszăpezire în valoare de 3,1 milioane de lei“, a declarat Sebastian Danielescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.