Consiliul Local doreşte să introducă extindă reţeaua de iluminat public în toate cartierele ploieştene, inclusiv în Mitică Apostol şi să introducă becurile LED, mult mai economice la consumul de energie.

Decizia a fost luată de comisia de coordonare şi supervizare pentru elaborarea documentaţiei pentru atribuirea contractului de iluminat public.

Aceste cerinţe vor fi introduse în caietul de sarcini necesar organizării licitaţiei publice pentru acordarea contractului contractului de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat public prin licitaţie deschisă.

„Am cerut aparatului de specialitate şi RASP-ului întocmirea unor studii de fezabilitate şi de fundamentare. După ce acestea vor fi aprobate în Consiliul Local la sfârşitul lunii martie, o să trecem la constituirea dosarului de licitaţie. Intenţionăm ca în noul caiet de sarcini să introducem obligaţia extinderii reţelei de iluminat public în cartierele Mitică Apostol, zona Republicii şi zona de Nord. În măsura posibilităţilor vrem să schimbăm iluminatul clasic în cel pe LED-uri, mult mai economice. Ne mai interesează pasajele şi străzile cu flux mare de circulaţie rutieră, precum Gheorghe Doja, Mihai Bravu, Mărăşeşti“, a declarat Iulian Teodorescu, viceprimarul Ploieştiului şi preşedintele comisiei speciale.

Decizia de organizare a licitaţiei a fost luată după ce Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a contestat dreptul SGU de a administra serviciul de iluminat public din Ploieşti, invocând lipsa licenţei în acest domeniu.