Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a ieşit din sediul DNA Ploieşti încadrat de ofiţeri şi cu un fular înfăşurat peste mâini, pentru a masca prezenţa cătuşelor. Acesta a fost urcat într-un autoturism cu girofar care a plecat cel mai probabil spre arestul Poliţiei din Câmpina.

La întrebările ziariştilor dacă se consideră vinovat acesta, vizibil afectat, a negat din cap.

„La data de 11 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Cosma Mircea preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, urmând a fi prezentat în cursul zilei de 12 februarie 2014, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere calitatea de deputat a inculpatului Cosma Vlad Alexandru, cercetat în aceeaşi cauză penală“, se arată într-un comunicat al DNA.

Tot DNA a precizat într-un comunicat că cei doi - Mircea Cosma şi Vlad Cosma - sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în dosarul unor contracte cu societăţi comerciale privind deszăpezirea şi lucrări de întreţinere a unor drumuri judeţene.

Se pare că denunţătorul celor doi politicieni este Răzvan Alexe, arestat cu ceva timp în urmă cu mai bine de o lună de zile în „dosarul Păvăleanu“.