Primarul Iulian Bădescu a prezentat publicului prezent la dezbaterea legată de bugetul municipiului şi impactul pe care îl va avea asupra ploieştenilor începerea lucrărilor de reabilitare capitală a căilor de rulare a tramvaielor.

Lucrările de reabilitare a căilor de tramvai pe traseele 101 şi 102 au prevăzute fonduri în valoare de aproape 35 de milioane de euro. Iar luna trecută a fost semnat deja contractul de execuţie pentru reabilitarea căii traseului 102, în valoare de 6,8 milioane de euro, segmentul Spitalul Judeţean – Bulevardul Republicii.

Edilul a arătat că după finalizarea lucrărilor ar fi necesară şi achiziţia unor tramvaie moderne, iar acestea nu sunt prevăzute în contractul amintit. Acesta a explicat că preţul unui tramvai nou se ridică la cel puţin 1,3 milioane de euro, iar pentru Ploieşti sunt necesare 12 tramvaie. Asta ar însemna cel puţin 15,6 milioane de euro pentru achiziţia acestor vehicule de transport. Încă nu a fost stabilit planul pentru atragerea acestor fonduri.

Proiectul de reabilitare a căilor de rulare a tramvaielor şi a părţii carosabile pe bani europeni face parte dintr-un program investiţional în valoare de aproape 100 de milioane de euro. Fiind vorba de un proiect european, valoarea nerambursabilă care va fi primită este de 98%, Primăria Ploieşti  urmând să suporte, pe lângă contribuţia proprie, 2% din valoarea totală a costurilor eligibile.