La Primăria Ploieşti s-au strâns 151 de cereri pentru obţinerea unor locuinţe sociale de la familii nevoiaşe. Problema este că foarte puţine solicitări vor putea fi rezolvate de către Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare din cauza lipsei de spaţii. În acest moment doar 8 locuinţe sunt disponibile.

 Alte câteva locuinţe ce aparţin municipalităţii ploieştene ar putea fi eliberate de foştii chiriaşi rău-platnici, abia după finalizarea unor procese care durează de peste un an.

Un alt proiect al administraţiei locale prevedea construirea unui bloc cu 250 de locuinţe sociale în cartierul Bereasca, dar şi acesta este abia în stadiul elaborării studiului de fezabilitate.

Primăria se mai confruntă şi cu persoanele care au fost evacuate din clădirile naţionalizate. Şi aici este vorba de 75 de familii care solicită o locuinţă. Pentru acestea sunt destinate 120 de apartamente în clădirile care se construiesc pe strada Libertăţii, vizavi de magazinul Billa. Şi în acest caz, lucrările de construcţie trenează de câţiva ani.