Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Dumbrăveşti au depistat în zona pădurii „Recea“, din satul Plopeni, doi bărbaţi în timp ce tăiau câţiva salcâmi. În momentul apariţiei poliţiştilor, cei doi suspecţi, ambii din Dumbrăvesti, au abandonat atelajul hipo, materialul lemnos tăiat şi un topor. Lemnul tăiat a fost predat Ocolului Silvic Slănic, rezultând un volum de 2.329 metri cubi provenind de la şase arbori. Cei doi au fost doar sancţionaţi contravenţional, iar toporul a fost confiscat. Atelajul hipo a fost lăsat în custodia pădurarului, în vederea continuării cercetărilor.

Alţi doi hoţi au fost prinşi în pădurile din apropierea comunei Chiojdeanca, în timp ce transportau cu un atelaj hipo pe D.J. 234 din comuna Chiojdeanca, material lemnos fără documente de provenienţă. În urma verificărilor, s-a stabilit că cele două persoane au taiat şi sustras ilegal materialul lemons, esenţă salcâm, din pădurea situată în punctul Măstăneşti din comuna Chiojdeanca, judeţul Prahova. Cantitatea de 0,350 m.c. material lemons a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodie lucrătorilor silvici. Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei.

 

Reprezentanţii Direcţiei Silvice recunosc că situaţia este repetitivă. Aceşti indivizi sunt cunoscuţi şi au sute de amenzi neplătite pe numele lor, pentru tăieri ilegale de lemn. Nici dosarele penale nu îi mai sperie, deoarece procesele se judecă în decursul mai multor ani iar pedeapsa este comutată, de cele mai multe ori, în amendă pe care aceştia nu obşinuiesc să o plătească.