Echipa trimisă în control la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a constatat că, deşi acestuia i-au fost alocate constant fonduri, acestea nu se regăsesc în dotări şi nici în achiziţii, fiind aproape surprinzător că unitatea încă funcţionează, potrivit Mediafax.

Potrivit surselor prima concluzie a controlului este aceea că banii de care a dispus SJU Ploieşti nu se regăsesc în dotări şi achiziţii. Echipa de control a rămas surprinsă că din anii 70 nu s-a modernizat aproape nimic în spital şi că totuşi acesta mai funcţionează.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat că nu a avut cunoştinţă de problemele de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, sesizate de medici şi pacienţi. Acesta a precizat că forul judeţean a făcut anual investiţii la unitatea sanitară respectivă.

Secretarul de stat Raed Arafat a început, luni, verificările la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Din echipa de control a face parte managerul Spitalului Municipal din Oradea, Gheorghe Carp, dar şi preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.  

Eugen Nicolăescu a precizat că acţiunea de control la SJU Ploieşti urmăreşte două componente: pe de o parte verificarea situaţiei în spital, pentru a vedea cum se desfăşoară actul medical, în contextul sesizărilor, iar pe de altă parte, verificarea documentelor, care să arate în ce măsură au fost respectate procedurile pe care le prevede legislaţia în domeniul sănătăţii publice.