Incidentele de duminică seară, când aproape 1300 de suporteri ploieşteni au fost bătuţi şi întorşi din drum, pentru ca apoi incidentele să se repete şi la Ploieşti, cu adevărate ciocniri stradale în centrul oraşului, pun serioase dubii asupra modului în care a fost organizată deplasarea de către autorităţi şi cum au fost respectate măsurile de ordine. Iarăşi, puţini au înţeles cum de au ajuns jandarmii bucureşteni să facă ordine pe străzile Ploieştiului, din moment ce jandarmeria prahoveană avea suficiente efective prin cele două unităţi existente în Ploieşti.

De data aceasta, măsurile de ordine au fost asigurate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova. Este un lucru neobişnuit, deoarece, de obicei, acestea erau asigurate de către subofiţerii Grupării Mobile „Matei Basarab“, Ploieşti.

De ce s-a renunţat la serviciile Grupării Mobile ?               

După cum ştim, de câte ori măsurile au fost asigurate de Gruparea Mobilă nu au existat incidente, ori au fost de mică anvergură. De exemplu, la meciul din cadrul competiţiei pentru Cupa României care s-a desfăşurat pe 31 octombrie, pe stadionul din Giuleşti, măsurile de ordine au fost asigurate de jandarmii Grupării Mobile şi nu au fost incidente majore.

Nimeni nu a înţeles cum au ajuns  jandarmii bucureşteni să însoţească coloana de autocare care se deplasa către stadionul din Ghencea. Intervenţia în forţă asupra suporterilor din autocare rămâne fără explicaţie, deocamdată. Incidentele au fost amplificate după ce suporterii au fost luaţi din nou la bătaie, tot de militarii bucureşteni şi în preajma stadionului Ilie Oană, din Ploieşti.

Era nevoie de scutieri din Capitală pentru a face ordine la Ploieşti ?

Conform reprezentanţilor IJJ Prahova, doar efectivele acestei unităţi şi jandarmi de la Bucureşti,  - probabil de la Direcţia Generală a Jandarmeriei Bucureşti – au acţionat duminică seară pe străzile Ploieştiului pentru împrăştierea suporterilor care au vrut să protesteze în faţa Prefecturii. Este foarte curios cum ajuns cei de la I.J.J. să ceară ajutorul colegilor din Capitală, din moment ce puteau apela la colegii Grupării Mobile Ploieşti, care are un efectiv de aproape 400 de cadre.

Prefectura aşteaptă concluziile anchetei

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu, a declarat că nu este cazul ca instituţia să ofere un comunicat, ori ca prefectul să dea declaraţii, deoarece Inspectoratul General al Jandarmeriei derulează deja o anchetă din cauza faptului că incidentele s-au petrecut pe raza a două  judeţe. Acesta a admis că forţele de ordine au avut acceptul prefectului pentru restabilirea ordinii în Ploieşti, fără a specifica dacă au voie să facă uz de gaze lacrimogene.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, trei persoane, din rândul suporterilor, au fost reţinute şi predate poliţiştilor fiind acuzate de ultraj şi tulburarea ordinii publice. Doi jandarmi au fost loviţi de pietrele aruncate, însă nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.