Consiliul Local Ploieşti a adoptat un nou proiect de hotărâre privind modernizarea hipodromului din sudul municipiului. Proiectul a suferit uşoare modificări în ceea ce priveşte denumirea şi o mai bună clarificare a cheltuielilor necesare pentru realizare.

De data aceasta se face precizarea că pentru acest proiect finanţarea europeană va fi asigurată doar în proporţie de 50%.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 88.959.388 lei, cu TVA inclus (20.218.000 euro) , din care 50.889.959 reprezintă contribuţia municipalităţii. Şi această sumă este împărţită în trei părţi: 38.069.429 lei reprezentând contribuţia solicitantului la cheltuielile eligibile, 10.552.356, valoarea neeligibilă a proiectului şi 2.268.174 lei ce reprezintă TVA-ul cheltuielilor neeligibile.

Proiectul prevede construirea unor noi piste, o nouă clădire şi tribune moderne şi amenajarea a numeroase locuri de parcare. Accesarea fondurilor se va petrece după contractarea lucrărilor pentru reabilitarea tramvaielor şi a parcului municipal vest, pentru a se vedea câte economii pot fi făcute din aceste proiecte şi direcţionarea banilor rămaşi către modernizarea hipodromului.

„S-a schimbat denumirea acestui proiect. S-a aprobat studiul de fezabilitate existent deja. Am considerat oportun să evidenţiez separat cheltuielile eligibile de cele neeligibile, tocmai pentru a nu exista discuţii după promovarea proiectului şi semnarea contractului de finanţare. Este normal şi cinstit să le faci publice. Vom avea o vizită sfârşitul lunii noiembrie a autorităţii de management şi în două săptămâni de zile sper să obţinem şi autorizare de construire după care urmează celelalte proceduri aferente. Din nefericire nu putem semna contractul de finanţare pentru Hipodrom până nu semnăm contractele de lucrări pentru tronsoanele de tramvai şi pentru Parcul Municipal Vest, din care se fac economiile necesare pentru realizarea acestui hipodrom. Vă reamintesc că în acest moment am semnat contractul pentru suma alocată pentru Polul de Creştere Ploieşti. Lucrările de modernizare vizează tribune noi, pistă nouă, pistă de galop, pistă de trap, locuri de parcare, zonă de agrement, tot ceea ce se regăseşte pe un hipodrom de talie europeană“