Anunţ uimitor făcut de primarul Iulian Bădescu. RASP Ploieşti ar putea fi desfiinţată! Declaraţia a fost făcută, marţi seara, de primarul Ploieştiului în emisiunea Proces Verbal de la Will TV, emisiune moderată de Bogdan Enache.

Întrebat de moderator ce se întâmplă cu RASP, Iulian Bădescu a anunţat că se „gândeşte serios să desfiinţeze regia”.  

„RASP se află într-o perioadă de tranziţie şi  va urma o restructurare semnificativă. De fapt, mă gândesc serios să desfiinţez această regie care va rămâne fără obiect de activitate”, a declarat primarul.

El a spus că staţia de epurare va fi preluată în administrare de către Apa Nova, conform constractului, iar din acel moment existenţa RASP nu prea se mai justifică.

„RASP se poate desfiinţa dacă reuşim la nivelul administraţiei publice ploieştene să generăm acele birouri care să permită monitorizarea serviciilor publice”, a mai explicat Iulian Bădescu.

Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti se poate lăuda cu o organigramă destul de interesantă, regia având 102 salariaţi, împărţiţi în 23 de servicii şi birouri. Salariaţii de aici sunt singurii din aparatul municipalităţii care au beneficiat în permanenţă de bonuri de masă şi prime de vacanţă, chiar şi în condiţiile în care Guvernul Boc a redus drastic cheltuielile cu salariaţii din administraţia publică.