Hipodromul este acum la rând printre planurile Primăriei de dezvoltare a municipiului Ploieşti. De această dată, proiectul va beneficia de finanţare europeană doar pe jumătare, 50% din bani trebuind asiguraţi din bugetul municipalităţii, deoarece nu se înscrie pe axa prioritară şi este considerat ca un proiect aducător de venituri, criterii care modifică gradul de atragere a finanţării.

„Vor fi făcute economii din derularea proiectelor de reabilitare a căilor de tramvai şi din pasajul de la vest. Cu banii economisiţi putem accesa finanţarea pentru dezvoltarea hipodromului, însă contribuţia primăriei va fi de 50%“, a declarat Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului.

„Polul de creştere Ploieşti a avut o listă cu 20 de proiecte, dintre care 15 se află pe lista principală care totalizează aproximativ 98 de milioane de euro la alocarea regiunii noastre, respectiv a polului Ploieşti. Acum a fost semnat ultimul dintre aceste contracte de finanţare  pentru lista principală. Mai există un proiect unic în această parte a ţării şi regiunii, Hipodromul. Noi sperăm ca odată identificate sumele din economiile proiectelor în derulare să putem semna şi acest contract de finanţare, astfel încât singura grijă pe care o vom avea, mă refer la beneficiari, la agenţia intermediară, la constructori, să fie numai absorbţie efectivă. Legat de Hipodrom, fiind un proiect generator de venit, se încadrează în regulile ajutorului de stat, suma cu care trebuie să vină autoritatea locală nu mai poate fi de 2% ca la celelalte proiecte, ci de 50%“, a explicat Liviu Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Hipodromul a fost construit în 1960 şi era destinat exclusiv curselor de trap, fiind unic în ţară. În 2004, Primăria Ploieşti decide privatizarea bazei, iar licitaţia este câştigată de firma italiană Ippodromi&Citta. Însă activitatea nu suferă nicio îmbunătăţire, firma italiană neinvestind nici un ban pentru modernizarea bazei. În 2006, activitatea hipică este sistată din cauza litigiului apărut între administraţia locală şi concesionar. După un proces de 3 ani, în 2009, Curtea de Apel Ploieşti decide rezilierea contractului şi revenirea hipodromului în patrimoniul primăriei. Abia în 2010, competiţiile sunt reluate.