SGU Ploieşti va cheltui, în această iarnă, doar 1,3 milioane de lei pentru iluminatul ornamental prilejuit deSărbătorile de Iarnă. Spunem „doar” având în vedere că iarna trecută din bugetul local a fost cheltuită suma de 2,5 milioane de lei pentru beculeţele luminoase.

Decizia de micşoare a bugetului alocat pentru iluminatul ornamental nu este atât de spectaculoasă şi nici nu înseamnă un Ploieşti cu mai puţine beculeţe. Este doar consecinţa faptului că visteria municipalităţii a fost sărăcită de datoriile anticipate făcute de administraţia Volosevici, administraţie atât de lăudată în ultima perioadă. Cei care preaslăvesc realizările mandatului lui Volosevici uită că toate investiţiile au fost făcute pe datorie, iar plata lucrărilor este făcută de actualii conducători ai Ploieştiului.

Preţul vizibil mai mic, plătit în acest an, este dat şi de decizia ca SGU Ploieşti să preia serviciul de iluminat public al oraşului. Astfel, tarifele practicate de SGU sunt mult mai mici decât cele ale fostului operator, Luxten.  

Vă reamintim că, în ultimii ani, Luxten şi-a desfăşurat activitatea în Ploieşti pe baza înţelegerilor cu administraţia Volosevici, beneficiind de prelungiri succesive ale contractului şi practivând tarife extrem de mari.

Spre exemplu, un control al Curţii de Conturi a descoperit plăţi nelegale făcute de municipalitate către operatorul sistemului de iluminat public, în valoare de peste 122.000 de lei, cheltuieli făcute în 2011.  Oricum cheltuielile uriaşe făcute cu iluminatul public au lăsat o gaură considerabilă în bugetul municipalităţii, iar faptul că tarifele practicate de operator erau „jaf la drumul mare” este demonstrat şi prin economia făcută la iluminatul festiv din acest an.