Viceprimarul Ploieştiului, Raul Petrescu,  a oficiat prima sa cununie civilă de când şi-a început mandatul. Acesta a ales să facă oficiile de stare civilă şi a cununat un cuplu de tineri, prieteni de familie. Evenimentul s-a desfăşurat în sala mare din palatul Muzeului de Artă.

Emoţiile nu au lipsit din partea lui Raul Petrescu, care a început cu două uşoare sincope, dar în final totul a decurs fără probleme. Diagonala tricoloră pe care a purtat-o viceprimarul era totuşi o măsură destul de mare şi foarte lată.

De când Primăria Ploieşti nu mai deţine Casa Căsătoriilor de pe Bulevardul Independenţei, foarte multe perechi de însurăţei vin la Muzeul de Artă din Ploieşti pentru a-şi face fotografiile într-un cadrul arhitectural plăcut. Unii îşi programează în această locaţie şi oficierea cununiei civile, cum s-a întâmplat în această situaţie.

Taxa pentru închirierea spaţiului pentru o şedinţă foto este de 200 de lei şi pentru oficierea unei cununii civile este de 300 de lei.

Şi... a mai existat o premieră...Evenimentul a prilejuit şi prima ieşire în public a micuţului Alexandru Petrescu, băieţelul de numai o lună a viceprimarului.