Poliţiştii ploieşteni au fost alertaţi în jurul orei 14 de angajaţii Libra Bank de pe Bulevardul Republicii asupra unui geamantan suspect lăsat în faţa unităţii bancare.

La scurt timp a fost blocată circulaţia rutieră de pe Bulevardul Republicii pe sensul de mers către centrul oraşului, precum şi pe trotuar. Ofiţerii pirotehnişti ai serviciului de intervenţie din cadrul IJP Prahova au montat un dispozitiv cu capsă de detonare şi au distrus bagajul suspect. La prima constatare geamantanul era complet gol şi prezenta nici un pericol.

Poliţiştii au demarat deja ancheta pentru a identifica persoana care a lăsat geamantanul respectiv. Ca un amănunt, un inspector-principal de la Secţia 2 Ploieşti a găsit foarte nimerit să înceapă ancheta prin legitimarea ziariştilor prezenţi la faţa locului.

Potrivit martorilor din zonă, un bărbat îmbrăcat cu un hanorac cu gluga trasă pe cap a lăsat un geamantan tip troler între uşa unităţii bancare şi un bancomat şi a plecat precipitat.

După toate probabilităţile a fost o glumă proastă, în urma căreia angajaţii băncii s-au ales cu o sperietură pe cinste şi cu geamul vitrinei, spart.