Vizita premierului Victor Ponta în judeţul Prahova de la finalul săptămânii trecute risca să se transforme într-un veritabil eşec din cauza unui incident nefericit. 15 elevi, cu vârste între 8 şi 14 ani, de la Şcoala din Târgşorul Vechi au reuşit să facă înconjurul televiziunilor de ştiri cu un caz mai puţin obişnuit. Aflaţi la inaugurarea unui corp nou de clădire al şcolii în care învaţă micuţilor li s-a făcut rău şi a fost nevoie de intervenţia medicilor de la Ambulanţă şi de transportarea lor la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti.

Interesant este faptul că deşi şcoala respectivă beneficiează de încălzire termică asigurată de o centrală alimentată cu gaze naturale, nimeni nu a luat în calcul intoxicaţia cu gaze naturale. A fost lansată ipoteza, stupidă-după părerea mea, că elevii s-au intoxicat de la...fumul de tămâie din cădelniţa preotului care sfinţea imobilul. Apoi am auzit-o pe cea a ...atacului de panică! La fel de neverosimilă.

Micuţii au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie de urgenţă, cu cinci ambulanţe şi refuz să cred că experimentaţii medici de la Ambulanţa Prahova au confundat atacul de panică cu intoxicaţia cu o substanţă necunoscută.

Sursele Jurnalului Prahovean, care preferă, deocamdată, să rămână anonime, ne-au povestit că în realitate vorbim despre o intoxicaţie cu gaz. Imediat după ce micuţilor a început să li se facă rău au fost deschise toate ferestrele din clădire, iar sâmbătă centrala termică a şcolii a fost verificată amănunţit. Mai mult, unul dintre părinţii copiilor ne-a povestit că la Spitalul de Pediatrie elevii au fost ţinuţi cu masca de oxigen timp de mai bine de jumătate de oră şi au fost supuşi mai multor analize medicale amănunţite. În plus, niciunul dintre copii nu a primit vreo copie după analizele medicale sau vreo altă recomandare medicală atunci când au fost trimişi acasă. Cea care a anunţat că este vorba doar de "simple atacuri de panică" a fost medicul Oresta Vasile, directorul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti.

În această situaţie nu putem să nu se întrebăm de ce s-a dorit muşamalizarea cazului de la Târgşorul Vechi. Şi mai ales...cine a decis îngroparea acestui caz şi transformarea sa într-un simplu atac de panică? Oare liderii social democraţi din judeţ s-au temut ca nu cumva vizita premierului să nu beneficieze de amploarea cuvenită unui asemenea eveniment, încât au decis rapid să ascundă suferinţa unor copii?