Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova au realizat în comun un dispecerat integrat la nivelul întregului judeţ.

Acest dispecerat integrat va asigura coordonarea asistenţei medicale prin optimizarea activităţii de triere şi prioritizare a cazurilor în ceea ce priveşte serviciile medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat asigurat echipajele SMURD operate de lucrătorii ISU.

Dispeceratul integrat asigură permanent preluarea apelurilor de urgenţă transmise prin 112, iar dispecerii cunosc în permanenţă capacitatea operativă a ISU Prahova şi a Serviciului de Ambulanţă, misiunile care au fost executate sau sunt  în curs de executare, forţele şi mijloacele angajate în acţiuni, asigură şi menţine permanent legătura cu resursele proprii dislocate la locul evenimentului sau cu structurile din care provin acestea.

Obiectivul principal îl constituie reducerea timpilor de răspuns la solicitările pe linie medicală precum şi asigurarea unei mai bune coordonări a forţelor şi mijloacelor de intervenţie specializate.