Se pare că schimbarea liderului grupului PDL din cadrul CL nu prea le-a priit celor care ar trebui să facă opoziţie. Cei nouă consilieri PDL, prezenţi astăzi la şedinţa Consiliului Local, au uitat să studieze proiectele de hotărâri, chiar dacă unele sunt iniţiate de către aceştia şi au început să facă interpelări fără obiect.

După întregi tirade şi interpelări legate de reconstrucţia pieţei din Malu Roşu, de gigacalorie, subvenţie la încălzire şi deconectări ilegale de la sistemul centralizat de termoficare, puţini au înţeles dacă  pedeliştii au o viziune unitară asupra rolului lor, ori vorbesc pe mai multe voci.

Practic, la hotărârea de constituire a unei comisii care să studieze problema deconectările ilegale, consilierii PDL au refuzat să facă propuneri pentru componenţa comisiei, însă au votat proiectul.

Alt proiect ce viza concesionarea toaletelor ecologice, preluate de la Calliope, către Serviciul de Gospodărire Urbană pentru a  putea fi date în folosinţă, a fost atacat de către democrat-liberali prin interpelări fără legătură cu proiectul, deşi doi consilieri PDL figurau la iniţiatori.

Iulian Bolocan, noul lider al grupului PDL, s-a făcut auzit destul de slab, în timp ce colegul său, fostul lider, Gheorghe Sârbu, autorul unor gafe savuroase în trecut, fremăta de nerăbdare să mai spună câte ceva.

Alt proiect care a stârnit discuţii inutile a fost cel al tarifelor de închiriere pentru sălile de sport. Practic, consilierii PDL s-au certat asupra tarifului de 0,04 lei sau 0,10 lei, ori 0 lei pentru ca în final proiectul să fie amânat.

Se pare că schimbarea liderului în rândul consilierilor locali PDL nu a dus la o creştere a actului politic şi administrativ, făcându-se de râs la mai multe capitole.