Opt comune prahovene afectate de secetă au program de livrare a apei potabile către populaţie. Problema a fost generată atât de secetă, dar şi de suprasolicitarea reţelelor de distribuţie.
„Barajul de la Azuga a cărei construcţie era prevăzută din 1990, putea aduce 25 de milioane de metri cubi de apă şi ar fi scutit toată Valea Prahovei până la Ariceştii Rahtivani de apa din barajul Doftanei. Puteam dirija de acolo apă în alte localităţi. A doua lucrare care nu s-a realizat este o conductă care să ducă apa către Mizil şi era rezolvată toată problema existentă în sudul judeţului. Toată lumea s-a năpustit până acum numai pe ape subterane. Viaţa şi seceta din ultimul timp a dovedit că sursele de apă subterane au şi ele fluctuaţiile lor. Localităţile care sunt legate pe sursa Bălţeşti, socotită cea mai stabilă sursă de apă subterană, au această problemă. Suntem la 80% din capacitatea de pompare. Consumul a crescut, faţă de cea luată în calcul de 50 de litri de persoană, a ajuns la 200 de litri de persoană pe zi”, a explicat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Comunele afectate de lipsa apei  sunt Iordăcheanu, Predeal Sărari, Fântânele, Vadul Săpat, Jugureni, Boldeşti Grădiştea, Ciorani şi Apostolache.
În aceste localităţi au fost introduse restriciţii la livrarea cu apă în anumite intervale orare. Conform reprezentanţilor Hidro Prahova, principalul operator de apă din judeţ, restricţiile au fost impuse atât de secetă dar şi de faptul să sursa de alimentare a fost gândită pentru satisfacerea unui număr mai mic de utilizatori şi la un consum mediu. Folosirea apei pentru udarea grădinilor de zarzavat ar duce la triplarea consumului de apă pe perioada verii, ceea ce duce la suprasolicitarea sistemului de aducţiune.