Rafinăria Lukoil Ploieşti, care a repornit instalaţiile pe 10 octombrie, la o săptămână de la oprirea lor ca urmare a unei anchete a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, a reluat luni activitatea de comercializare a produselor finite, potrivit Agerpres. Rafinăria a obţinut luni, la trei zile de la repornirea instalaţiilor, produse finite şi a reluat activitatea de comercializare a acestora.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti efectuează cercetări faţă de SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi de spălare de bani cu un prejudiciu estimat de 230 de milioane de euro.

De asemenea, faţă de directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani şi s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar.

La data de 2 octombrie anchetatorii au dispus măsura sechestrului asigurator ca urmare a unor percheziţii efectuate pe platforma Lukoil din Ploieşti, iar la data de 6 octombrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus înlocuirea măsurilor asigurătorii prin ridicarea parţială a sechestrului asigurător asupra conturilor bancare.