Reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti au dispus măsuri sancţionatorii pentru spectacolul cu torţe de la începutul meciului de duminică dintre Petrolul şi Steaua. Aceştia au aplicat 14 sancţiuni  unor persoane fizice pentru că ar fi aruncat cu torţe sau petarde pe suprafaţa de joc, pentru vânzarea unor bilete la suprapreţ şi chiar pentru ascunderea feţei cu fulare (ultima poate fi discutabilă). Aceleaşi sau alte  14 persoane au primit interdicţia de a mai participa la competiţii şi jocuri sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an. În cazul a patru persoane au fost întocmite actele de sesizare privind deţinerea şi folosirea unor materiale pirotehnice.

Clubul ploieştean a fost amendat cu suma de 10.000 de lei în calitate de organizator al evenimentului. De asemenea, firma de pază care a asigurat securitatea în incinta stadionului Ilie Oană a fost amendată cu suma de 1000 de lei.

Ca urmare a partidei de fotbal care a avut loc duminică, 21 septembrie a.c., pe stadionul Ilie Oană, din municipiul Ploieşti, între echipele F.C. Petrolul Ploieşti – F.C.Steaua Bucureşti, vă comunicăm măsurile dispuse de Gruparea de Jandarmi Mobilă «Matei Basarab» Ploieşti, ca urmare a incidentelor petrecute pe timpul şi după terminarea competiţiei sportive menţionate. Astfel, reprezentanţii Jandarmeriei au constatat şi sancţionat o serie de încălcări ale prevederilor legale în vigoare după cum urmează: Au fost identificate 4 persoane cărora le-au fost întocmite actele de sesizare pentru deţinerea şi folosirea materialelor pirotehnice, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 37 din Legea 126/1995 (republicată) privind regimul materiilor explozive.

Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.100 lei pentru aruncarea asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel; săvârşirea în public de fapte sau gesturi obscene; vânzarea la suprapreţ a biletelor; ascunderea feţei cu diverse articole vestimentare. 14 persoane au primit interdicţia de a mai participa la competiţii şi jocuri sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an.

Pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege, clubul organizator a fost sancţionat cu amendă în valoare de 10.000 de lei conform Art 10, alin. 1, lit.c din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

Societatea privată de securitate a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în planul de acţiune conform Art. 27 alin. 11 lit. c din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

Activităţile de identificare a persoanelor care au comis fapte antisociale în arena sportivă,  vor continua având ca scop tragerea la răspundere a acestora“, se arată în comunicatul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti.