Timp de 12 ani, Colegiul Naţional „Jean Monnet“ (CNJM) din Ploieşti (fostul Liceu Pedagogic) a fost „păstorit” de profesoara de psihologie Liliana Enescu, în calitate de director.

La începutul vacanţei,  47 de profesori şi învăţători (din 58 titulari) au înaintat în luna iulie 2014 un memoriu către Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJP) prin care cereau înlocuirea sa la începutul noului an şcolar. În plus, Enescu a împlinit şi vârsta de pensionare în luna mai 2014.

Conform ISJ Prahova, problemele din memoriul profesorilor trebuiau discutate pe 26 august, la discuţii fiind aşteptaţi să participe Petre Năchilă, inspectorul general şcolar, şi membrii Consiliului de Administraţie ai unităţii de învăţământ.

Liliana Enescu a venit însoţită de primarul Iulian Bădescu, care i-a luat apărarea  directoarei.

După şedinţa furtunoasă, Enescu a renunţat la conducerea Colegiului „Jean Monnet”, păstrând doar o jumătate de normă de profesor de psihologie în cadrul şcolii.

În plus, a fost angajată pe postul de consilier personal al primarului Iulian Bădescu, urmând a se ocupe de problemele legate de educaţie din municipiul Ploieşti.

Nu ar fi de mirare ca foarte curând, Liliana Enescu să fie numită reprezentant al municipalităţii  în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Jean Monnet”  Ploieşti.

(CC)