Ploieştiul este sufocat tot mai mult de prezenţa a tot mai multor autovehicule, iar lipsa parcărilor şi a aplicării legilor rutiere au dus la o un adevărat haos al staţionărilor şi circulaţiei. Astfel, vedem pietoni care nu mai curaj să traverseze pe trecere, trotuare ocupate complet de autoturisme, colţuri de intersecţii ticsite de maşini etc. Toate acestea au dus la o avalanşă de cereri la Primăria Ploieşti pentru montarea de relantisoare şi stâlpişori pentru interzicerea parcării pe trotuare.

În şedinţa Comisiei Municipale pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul Primăriei Ploieşti au figurat tot mai multe solicitări venite din partea asociaţiilor de locatari ori a unor cetăţeni din oraş care solicită montarea de relantisoare şi stâlpişori pe marginea trotuarelor. De asemenea unele solicitări vin şi din partea Direcţiei Tehnic Investiţii, a Biroului de Autorizare Transport Public Local ori din partea SGU

De exemplu o asociaţie de proprietari solicită montarea a trei relantisoare pe strada Sergent Erou Gheorghe Mateescu şi a unor indicatoare de limitare a vitezei precum şi o prezenţă mai mare a echipajelor de poliţie rutieră.

Administratorul unei societăţi comerciale a solicitat montarea de relantisoare pe strada Mihai Bravu la trecerea de pietoni de lângă staţia RATP „Dacia“.

Un relantisor este cerut de o ploieşteancă şi pe Bulevardul Independenţei la trecerea de pietoni de la rondul 2, lângă restaurantul London House.

Direcţia Tehnic Investiţii solicită montarea de stâlpişori pe marginea trotuarelor pe Bulevardul Republicii (zona benzinăriei Rompetrol-intersecţia cu Aleea Ostrov), pe strada Jiului la intersecţia cu strada Cosmeşti, pe Aleea Zarandului. De asemenea Instituţia aminitită a mai cerut montarea de indicatoare cu oprirea interzisă pe Republicii, de la benzinăria Rompetrol şi până la ieşirea din Ploieşti, pe ambele sensuri de mers.

Biroul Autorizare Transport Public solicită repararea gardului metalic în platoului de la Casa Modei, pentru interzicerea accesului auto pe zona pietonală.

Mai mulţi locuitori de pe strada Dealul cu Piatri cer montarea de relantisoare şi de stâlpişori pe strada lor, din cauza staţionărilor dezordonate ale şoferilor.

SGU încheie lista cerând montarea de bolarzi pe strada  Mihai Bravu deoarece locuitorii din zonă îşi parchează neregulamentar autoturismele.