Situaţie dramatică în judeţul Prahova. Şapte localităţi au fost afectate de ploile torenţiale din ultimele ore. Cel mai afectat a fost satul Drăgăneasa din comuna Proviţa de Sus, unde mai multe case au devenit de nelocuit după ce şuvoaiele de apă au pătruns în gospodării. Tronsoane de drum, poduri şi şase masini au fost avariate, câteva podeţe au fost luate de viituri, iar mai multe animale au murit înecate. Necazul s-a abătut asupra locuitorilor din Drăgăneasa noaptea trecută,  după ce o rupere de nori a umflat pârâul Valea Drăgănesii, care ieşit din matcă şi a inundat şi zona locuibilă. În doar două ore viitura puternică a distrus mai multe gospodarii care au fost inundate, iar şuvoaiele au rupt un pod avariind şi şase autoturisme care au fost târâte mai multe zeci de metri de aluviuni în albia pârâului. Oamenii din localitate povestesc că nu au mai văzut un asemenea prăpăd, iar agoniseala de o viaţă s-a dus pe apa Sâmbetei.

„Distrugere, Am 80 de ani şi nu am mai văzut aşa ceva. După miezul nopţii a început o ploaie puternică cu fulgere şi trăsnete, viitura ne-a intrat în casă, ne-a distrus tot mobilierul, zidurile casei, aparatura electro-casnică, ne-a luat şi autoturimul, am rămas cum ne vedeţi. Până şi cele 30 de găini şi pui care-i aveam în coteţ au fost omorâte după ce le-a luat apa.”, ne-a povestit Răzvan Sitaru,   unul dintre localnici afectaţi de viitură.

O parte dintre locuitori au rămas izolaţi după ce un pod, singura cale de acces, a fost luat de ape.La faţa locului a fost adus un utilaj greu care a scos maşinile avariate din albia pârâului. Ploile au provocat pagube materiale şi în oraşele Sinaia, Breaza şi Comarnic, dar  şi în patru comune ale judeţului.

La Breaza au fost inundate trei curţi şi două case, la Comarnic apa a intrat într-o locuinţă, un beci şi două curti, iar la Sinaia o gospodărie a fost inundată. Cea mai afectată dintre localitătile în care s-au produs inundaţii ca urmare a precipitatiilor abundente este comuna Proviţa de Sus. În această comună un beci si trei curti au fost inundate, patru animale au murit luate de viitură, iar şase autoturisme au fost avariate, fără a se înregistra victime omeneşti.  Pentru că gospodăriile şi fântânile au fost colmatate de aluviuni, cadrele medicale din cadrul DSP Prahova au vaccinat locuitorii cu ser antitetanic şi antitifoidic, iar copiilor li s-a administrat vaccinul împotriva hepatitei A. Locuiţele şi fântânile afectate au fost tratate cu var cloros. Vântul puternic a doborât doi stâlpi de medie tensiune care au căzut în albia râului Provita si a provocat mai multe avaripe reteaua de alimentare cu energie electrică, în urma cărora peste 420 de familii din comuna Măgureni au rămas fără alimentare cu electricitate. Pentru că meteorologii au anunţat noi precipitaţii, autorităţile locale se află în stare de alertă, iar în cazul unor urgenţe medicale, transportul va fi asigurat de ISU Prahova cu vehicule speciale de teren.