Lucrările pentru lărgirea unei benzi de acces pe DN1A (Centura de Est a Ploieştiului), imediat după ieşirea de pe DN1 au fost finalizate după un an de la începerea lucrărilor. Obiectivul este denumit „Lărgire cu a doua bandă a părţii  carosabile pe relaţia Ploieşti  – Buzău a DN 1 A între Km 70+550 – 70+935,dreapta“. Practic segmentul lărgit se întinde pe o lungime de 350 de metri.

Valoarea contractului de execuţie a proiectului este de 562.982 lei (fără TVA), bani suportaţi de CNADNR. Prin realizarea acestui proiect se urmăreşte fluidizarea traficului pe DN 1 A între sensul giratoriu DN1 – DN1 A şi  sensul giratoriu DJ 101 D şi  DN 1 A, având în vedere numărul mare de autovehicule care tranzitează acest sector de drum naţional precum şi faptul că acest segment asigură accesul spre Municipiul Ploieşti. În  cadrul  unui  parteneriat,  Consiliul  Judeţean  Prahova  şi  Primăria  Comunei  Bărcăneşti  au finanţat cu suma de 363.000 lei lucrările care s-au realizat pentru devierea reţelelor de utilităţi din amplasamentul proiectului (apă, gaze, fibră optică, telefonie), precum şi  mutării gardului Liceului Agricol Bărcăneşti pe o distanţă de 100 de metri.

La recepţia lucrării au participat primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, preşedintele CJ, Mircea Cosma, prefectul Rodica Paraschiv, primarul din Bărcăneşti şi reprezentanţi ai CNADNR.